Energieneutraal bouwen

Energieneutraal bouwen heeft de toekomst. In de komende jaren gaat Nederland steeds energiezuiniger bouwen het is zelfs zo dat er vanaf 2020 alleen nog maar ‘near zero energy buildings’ gebouwd mogen worden. Energieneutraal bouwen houd in dat een gebouw gedurende een jaar gemeten een energieverbruik heeft van ten hoogste nul of zelfs energie opwekt.

Een optimale balans

In het ontwerp proces bij Freco Huis wordt optimaal rekening gehouden met het energie- verbruik van de woning. De samenwerking tussen architect, bouwfysicus en installateur word strak geregeld door Freco Huis om een zo efficiënt mogelijke woning te bouwen met een optimale balans tussen energieverbruik, comfort en gebruiksgemak.

Om ervoor te zorgen dat onze woningen energieneutraal zijn, passen wij hoogwaardige isolatie materialen toe / voeren wij kozijnen uit met tripple-glas / wordt de woning luchtdicht afgewerkt / installatiewerk (zonne-panelen etc). Het is zelfs mogelijk om de gehele woning te laten testen tijdens de uitvoering. Er wordt dan een thermografisch (warmtebeeld) rapport + een blowerdoortest t.b.v. de luchtdichtheid uitgevoerd waardoor er zekerheid is over de vereiste isolatiewaarde en luchtdichtheid.

De juiste materialen

Zorgvuldigheid tijdens de uitvoering is een must bij energieneutraal bouwen. Het werken met de juiste materialen welke op een goede manier op elkaar aansluiten heeft de hoogste prioriteit bij ons. Alle onderdelen worden 3D uitgetekend en vervolgens vervaardigd in onze eigen fabriek, waar de omstandigheden optimaal zijn voor een correcte montage.