Over Freco Huis

Betrokkenheid, kwaliteit en flexibiliteit. Het zijn de kernwaarden van ons familiebedrijf. En dat merkt u al bij het kennismakingsgesprek. Meer dan 40 jaar ervaring in de houtskeletbouw en met 20 ervaren medewerkers zorgen we ervoor dat het aantal tevreden klanten jaarlijks flink groeit.

Geschiedenis

Freco Huis, voorheen bekend onder de naam aannemersbedrijf Freco ’t Zand B.V., is een echt familiebedrijf dat in 1983 is opgericht. Begin jaren 80 werkten we veel samen met een projectontwikkelaar die houtskeletwoningen importeerde vanuit Denemarken. Toentertijd waren dat vooral prefab frames die op de bouwplaats nog geïsoleerd en afgetimmerd moesten worden.

Eind jaren 80 was het tijd om op eigen benen te gaan staan. We kochten het prefab houtskeletbouw bij een houthandel en werden zelf verantwoordelijk voor de verkoop van de woningen.

Vanaf begin jaren 90 hebben we het heft in eigen handen genomen en voeren we het productieproces van het houtskeletbouw in eigen beheer uit. We hebben de prefab elementen in de werkplaats doorontwikkeld tot complete wanden voorzien van isolatie, kozijnen en glas. 

In 2000 verhuisden we naar een nieuwe locatie in Schagen en in 2005 hebben we de productiehal met nog eens 1.000m2 uitgebreid. In de loop der tijd zijn we onder leiding van de nieuwe generatie gaan automatiseren d.m.v. een 3D/BIM tekenprogramma en daaraan gekoppeld computer gestuurde machines om de kwaliteit, pasvorm en efficiëntie van ons product te verhogen. 

 

Huis op maat

Bij ons treft u geen catalogus aan met standaardwoningen die aangepast worden op uw wensen. De woning die we samen met u ontwerpen en bouwen is een huis op maat. Afgestemd op uw woonwensen en budget. Op basis van houtskeletbouw. Met lage energielasten, een variabele indeling en met gebruik van duurzame materialen. Kortom, topkwaliteit voor een betaalbare prijs.

We besteden veel aandacht aan kwaliteitsbewaking. Vanaf de fundering tot de oplevering. Dat maakt onderhoud voor de komende jaren dan ook overbodig.

Overtuig uzelf bij ons in de werkplaats of op kantoor. U bent van harte welkom.

Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 37072131

Meer weten over onze woningen?

Vraag onze brochure aan of neem vrijblijvend contact op: T (0224) 59 16 19 Brochure aanvragen