Slopen FrecoHuis

Bestaand huis slopen en nieuw huis bouwen

Wellicht heeft u een oud huis welke niet meer voldoet aan uw huidige wensen, is de indeling niet meer naar wens of blijkt het verduurzamen en/of verbouwen van uw woning een behoorlijke kostenpost. In sommige gevallen is het vervangen van uw bestaande woning een mogelijkheid om te (blijven) wonen op de plek waar u zich thuis voelt. Bij Freco Huis kunnen wij u ontzien in het vernieuwen van uw woning. In dit artikel leggen wij uit wat er komt kijken bij het slopen van een bestaande woning en het bouwen van uw maatwerk nieuwbouwhuis.  

Verbouwen of vervangen? 

Wanneer uw bestaande woonhuis niet voldoet aan uw huidige wensen is het logisch om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om dit aan te passen. Oudere woningen hebben in veel gevallen niet de open indeling en het wooncomfort welke u kan verwachten van een nieuwe woning. Isolatie van vloer, gevel of dak is vaak niet of nauwelijks aanwezig, wat zorgt voor een hoog energieverbruik. Men heeft te maken met een bestaande constructie van het bouwwerk, wat bij verbouwen vaak de nodige beperkingen in het ontwerp oplevert. 

In sommige gevallen zijn uw wensen goed te realiseren met het verbouwen van uw woning of het plaatsen van een aanbouw. Voor verduurzaming van uw huidige woning zijn tegenwoordig ook verschillende opties. Uiteraard is dit voor veel woningeigenaren een prima oplossing om een bestaande woning te laten voldoen aan hun wensen.

Tóch wordt de keuze tegenwoordig steeds vaker gemaakt om een bestaande woning te slopen en een volledig nieuwe woning te bouwen. Een woning welke helemaal naar wens is ontworpen en welke voldoet aan de huidige isolatienormen: een investering voor de toekomst.

Het slopen van een bestaande woning

Freco Huis kan u bij het vervangen van uw woning assisteren, begeleiden of volledig ontzien. Wij regelen de vergunningen, het verwijderen van de nutsaansluitingen en het slopen van de woning zelf. Hierdoor heeft u één vast aanspreekpunt tijdens het gehele sloop- en bouwproces.  Freco Huis zorgt ervoor dat de verouderde woning vakkundig wordt afgebroken en afgevoerd.

Asbestonderzoek voor oudere woningen

Vanaf de jaren 50 tot de jaren 90 is in Nederland asbest (of asbesthoudende materialen) toegepast in de woningbouw. Om het risico voor mens en omgeving te beperken wordt bij verdenking van asbest, als onderdeel van de sloop van uw woning een asbestinventarisatieonderzoek uitgevoerd. Mocht er asbest in uw woning worden gevonden, wordt dit vakkundig verwijderd door één van onze vaste partijen.

Uw droomhuis dat volledig voldoet aan uw wensen

Het verouderde woonhuis is inmiddels gesloopt, een blanco kavel voor uw nieuw te bouwen woonhuis ligt klaar. Het bouwen van uw nieuwe (droom)huis op locatie kan beginnen.

Voorafgaand heeft u samen met één van onze vaste architecten het ontwerp van uw droomhuis bepaald. In nauwe samenwerking met de architect is de vorm, afmetingen, indeling en uitstraling van het nieuw te bouwen huis samengesteld. De architect heeft ervoor gezorgd dat al uw wensen samenkomen in het nieuwe ontwerp van uw woning. U bent tevreden over het ontwerp en heeft uw goedkeuring uitgesproken. De architect heeft het ontwerp en de benodigde documenten ingediend bij de gemeente voor de Omgevingsvergunning en de vergunning is verleend.

Hierna is Freco Huis gestart met de volgende stappen in de voorbereiding, zoals het bestellen van de benodigde materialen, de uitwerking van de 3D tekeningen en de planning van uw woning.    

Prefab bouwen – klaar voor de toekomst

Freco Huis bouwt aan de toekomst, daarom is prefab bouwen bij ons de norm. Uw maatwerk woning bouwt Freco Huis volledig in houtskeletbouw elementen. Welke duurzaam worden geproduceerd in onze eigen fabriek in Schagen, Noord-Holland. De nieuwe woningen die wij bouwen zijn voorzien van hoogwaardige isolatiematerialen, goede luchtdichting, kozijnen met dubbel of trippelglas en zijn in veel gevallen (bijna) energieneutraal in het gebruik. De woningen voorzien wij standaard van hedendaagse technieken, als een warmtepomp en zonnepanelen. Hiermee is uw energierekening minimaal tot zelfs kosteloos. Kortom, een woning welke klaar is voor de toekomst.

Meer weten over slopen – nieuwbouw?

Wilt u meer informatie over het slopen van uw bestaande woning en het bouwen van een nieuwe houtskeletbouwwoning met Freco Huis? Neem dan vrijblijvend met ons contact op, vraag de brochure aan of bel T (0224) 59 16 19.

 

 

Meer weten over onze woningen?

Vraag onze brochure aan of neem vrijblijvend contact op: T (0224) 59 16 19 Brochure aanvragen