woning op maat

Een woning op maat: uniek en naar uw zin

Een woning op maat bouwen biedt vele voordelen. U kunt zelf bepalen hoe het huis eruit gaat zien, beslissen over het materiaalgebruik en de indeling naar wens uitwerken. Met als resultaat een unieke woning waar er geen tweede van bestaat.  

Uw programma van eisen 

Met uw programma van eisen als basis gaan wij samen aan de slag om uw droomhuis te verwezenlijken. Met behulp van een architect wordt het ontwerp gemaakt waarin u vrij bent om de stijl te bepalen, het materiaal te kiezen en de gewenste details in kaart te brengen. Dit kunnen ook authentieke elementen omvatten of een ambachtelijk onderdeel.  

Van strak ontwerp tot moderne boerderij en authentieke villa, wij realiseren voor ieder wat wils. Naast uw programma van eisen wordt er in het ontwerp rekening gehouden met de directe omgeving en de bouwmogelijkheden.  

Wat houdt prefab in?   

Een Prefab woning is geen woning uit een catalogus, sterker nog de prefab onderdelen worden per woning apart gefabriceerd. We noemen het ‘prefab’ omdat er een groot deel van de onderdelen al kant-en-klaar uit de fabriek komen. Er wordt daarmee zoveel mogelijk tijd op de bouwplaats bespaard. Prefab zorgt voor minder verrassingen op locatie, het biedt de optimale omstandigheden voor de materialen voordat ze naar de bouwplaats gaan en het bespaart tijd.  

Ontwikkeld in de fabriek, gemaakt door de mens 

Ondanks dat de onderdelen van uw woning in de fabriek worden geproduceerd, blijft het mensenwerk. Aangezien de ontwerpen van de prefab elementen volledig op maat worden ontwikkeld is de mensen werk onmisbaar. Juist met de prefab methode zijn we zeer flexibel en kunnen details tot in de puntjes worden uitgewerkt. Denk hierbij aan onder andere timmerwerk, kozijnen en gevels die naar uw wens worden vervaardigd.  

De HSB-bouwmethode 

Wij werken te allen tijde volgens de houtskeletbouw methode. Dit houdt in dat de draagconstructie van de woning gemaakt is van hout. Dit biedt een stevige basisconstructie en is bovendien duurzaam. Deze methode biedt evenveel flexibiliteit in de uiteindelijke afwerking van de woning als de traditionele bouwwijze.  

Voorbeeldprojecten van gerealiseerde woningen op maat 

Hieronder geven wij een aantal voorbeelden van woningen die op maat zijn gebouwd op basis van een programma van eisen van de klant. Van een authentieke stolpboerderij tot aan een moderne villa aan het water.  

Authentieke stolpboerderij Tuitjenhorn 

De wens van de bewoners was om een landelijke stolpboerderij te bouwen. Om dit te realiseren hebben wij in het ontwerp diverse kenmerken en materialen toegepast die passen bij deze bouwstijl. Het uitgangspunt bij de realisatie van deze woning was om een tijdloze boerderij neer te zetten.  

Hierbij hebben wij onderstaande uiterlijke kenmerken en materiaalkeuze geïmplementeerd in de bouw van de woning: 

 • Houten getimmerde goot 
 • Zwarte houten gevelbekleding (potdekseldelen) van Douglas 
 • Ramen met roedes 
 • T-ramen op de begane grond voor een nostalgisch uiterlijk 
 • Gemetselde schoorsteen met hardstenen ornament 
 • Hollandse pannen 
 • Houten boei delen 

Bekijk het eindresultaat van de stolpboerderij op maat.

Modern- authentieke woning Castricum 

Authentieke elementen in een modern jasje, dat is wat de bewoners graag wilden zien in het eindresultaat. Een frisse moderne woning, maar wel met een origineel en nostalgisch karakter. 

Om deze wensen te verwezenlijken hebben wij onder andere onderstaande uiterlijke kenmerken en materiaalkeuze toegepast in de bouw van de woning: 

 • Zinken bakgoten 
 • Zwarte houten gevelbekleding staande delen 
 • Ramen met roedes en T-ramen op de begane grond voor een nostalgisch uiterlijk 
 • Boeidelen van hout en een makelaar bij de voorgevel (de staande balk in de nok van de gevel) 
 • Hollandse rode pannen 
 • Stoere zwart gecoate staalconstructie in het zicht aan de buitenzijde 

Bekijk het eindresultaat van de modern- authentieke woning op maat

Moderne woning aan het meer in Spaarndam 

Van binnen naar buiten en andersom. Een woning waar de ultieme verbinding van indoor en outdoor ontstaat, met tuindeuren op elke verdieping. Dat vormde de grondslag van de moderne strakke woning met uitzicht op het meer in Spaarndam.  

Met deze uiterlijke kenmerken en materiaalkeuze hebben we de woning de gewenste look weten te geven en het effect van een naadloze overgang van binnen en buiten kunnen realiseren: 

 • Strakke vormen 
 • Vlakke moderne pannen ook op de gevels 
 • Houten gevelbekleding op de voor- en zijgevel 
 • Donkere gevelsteen bij de garage 
 • Frans balkonhek aan de achtergevel van de woning, met uitzicht op het meer 
 • Grote glaspartijen aan de achtergevel 

Bekijk het eindresultaat van de moderne woning aan het meer

Freco Huis, 40 jaar ervaring 

Bij Freco Huis bouwen wij al 40 jaar woningen op maat. Met de jarenlange ervaring en met de ontwikkeling die ons bedrijf is doorgegaan gedurende deze periode, zijn wij in staat uw droomhuis nagenoeg één op één uit te werken.

Meer weten over onze woningen?

Vraag onze brochure aan of neem vrijblijvend contact op: T (0224) 59 16 19 Brochure aanvragen