Prefab houtskeletbouw woning op maat

Prefab woning op maat: duurzaam en energiezuinig

Als u de keuze heeft gemaakt om een huis te laten bouwen, is het goed om te weten welke mogelijkheden er zijn. Welke bouwmethode past bij uw wensen?? En op welke wijze wordt het huis opgebouwd? Een prefab houtskeletbouw woning biedt vele voordelen, bovendien kan alles op maat worden geproduceerd en scheelt het veel tijd op de bouwplaats. Van het ontwerp tot aan de oplevering, wij lichten toe hoe dit proces in zijn werk gaat.

Het bouwproces van een prefab woning

Bij Freco Huis leveren we prefab onderdelen uit onze eigen fabriek. Dit houdt in dat wij maatwerk leveren en niet afhankelijk zijn van externe partijen en levertijden. Bovendien biedt dit een soepele werkwijze van fabricage en transport naar de bouwplaats, waardoor we snel kunnen schakelen. De onderdelen, waaronder wanden, daken en verdiepingsvloeren worden na levering op locatie vrijwel direct geplaatst. Dit voorkomt dat de materialen onnodig lange tijd aan de weersomstandigheden worden blootgesteld.

Verschil prefab en module bouw

Modules zijn 3D geprefabriceerde elementen, waarbij de wanden, de vloer en het dak al aan elkaar worden bevestigd in de fabriek. Frecohuis bouwt met 2D prefab elementen, deze 2D elementen zetten wij op locatie in elkaar tot een 3D huis. 
Prefab onderdelen zijn volledig op maat gemaakt en worden ontwikkeld op basis van gepersonaliseerde 3D tekeningen. Bij Freco Huis werken wij met de prefab methode en produceren wij onderdelen op maat. Geen enkel huis dat wij bouwen is hetzelfde en we starten de productie pas als u volledig tevreden bent over het ontwerp. 

Het 3D ontwerp van een prefab houtskeletbouw woning

De basis van een prefab woning wordt gelegd met een ontwerp van een architect en de 3D tekening. Wij  koppelen u aan een geschikte architect, hij/zij werkt dan het ontwerp van de woning uit op basis van uw eisen en wensen. Een architect weet waar op gelet moet worden bij het ontwerpen van een woning, hij/zij kent de bouwbesluitregels  en is op de hoogte van de lokale welstandsrichtlijnen in uw gemeente. Hiernaast speelt de esthetiek van de woning in deze fase een belangrijke rol, een architect weet uw wensen in dit opzicht goed te vertalen. Samen met de architect bepaalt u hoe de indeling en de buitenkant van de woning eruit gaan zien. 

Aan de hand van de technische tekening van de architect maken wij vervolgens een 3D ontwerp van de woning. Hierin worden ook de voorbereidingen voor de installaties vastgelegd en zorgen we ervoor dat alle onderdelen netjes op elkaar aansluiten. 

Een goed begin is het halve werk

Wanneer het 3D ontwerp af is en de details verwerkt, kunnen we gaan starten met fabricage van de houtskeletbouw onderdelen. De HSB elementen worden in onze fabriek al voorzien van plaatmaterialen, de juiste folies, isolatiemateriaal en kozijnen (inclusief glas). Doordat de elementen met een hoog afwerkingsniveau op locatie worden geleverd, zijn er minder handelingen/werkzaamheden nodig op locatie om uw woning af te bouwen. Dankzij deze werkwijze wordt de werktijd op de bouwlocatie tot een minimum beperkt. 

Start van de bouw met de platformmethode

Dan kan er gestart worden met het opbouwen, wij werken volgens de platformmethode waarbij de onderdelen van de woning als het ware in lagen op elkaar worden gestapeld. Doordat de elementen in één geheel worden geleverd wordt de woning als een soort puzzel van verschillende lagen in elkaar gezet. 

Het bouwen van nieuwe woningen kost normaalgesproken veel tijd, vooral wanneer deze steen voor steen worden opgebouwd. Met de prefab methode wordt het proces versnelt en hoeven er veel minder losse materialen op bouwlocatie zelf geleverd te worden.

Voordelen om uw woning prefab te laten bouwen

De traditionele bouwwijze wordt vaak nog gezien als dé manier van bouwen. Echter, met alle hedendaagse techniek en kennis die we inmiddels hebben vergaard, biedt prefab HSB vele voordelen. Bovendien doet het niet onder aan de mogelijkheden. 

Wij zetten de voornaamste voordelen hier voor u op een rij: 

  • Doordat de onderdelen van tevoren worden geproduceerd wordt de tijd op de bouwplaats verkort
  • Met de elementenbouw werkwijze is de woning snel dicht, vooraf geïsoleerd en vrijwel direct bij de opbouw wind- en waterdicht
  • De geconditioneerde omstandigheden in de fabriek zorgen ervoor dat de materialen onder perfecte omstandigheden worden verwerkt. 
  • Freco Huis zorgt ervoor dat er een nagenoeg complete woning inclusief badkamer en installaties wordt opgeleverd.
  • De onderdelen zijn goed op elkaar afgestemd, hierdoor worden afwijkingen al in een vroeg stadium voorkomen.

Alles kan met een prefab woning 

Ook al worden de onderdelen van tevoren gefabriceerd, de mogelijkheden zijn eindeloos. De verschillende elementen van de woning worden in overleg en op maat ontwikkeld. Er liggen dus geen onderdelen van tevoren klaar. Dit biedt vrijheid en zorgt voor een uniek resultaat.  

Wat kunt u verwachten bij de oplevering van uw woning?

De bouwwerkzaamheden zijn afgerond en de oplevering nadert. Wat kunt u verwachten van de oplevering? Wat is er afgerond en waar moet u zelf nog voor aan de slag? Bij Freco Huis zorgen wij ervoor dat de woning zo ver mogelijk af is, dit betekent dat de wanden saus klaar zijn, het sanitair voor badkamer en toiletten is geïnstalleerd en het elektra is afgemonteerd. Indien gewenst kan ook het schilderwerk via ons worden geregeld. Het leggen van vloeren en installatie van de keuken valt buiten de diensten van Freco Huis.  Dit biedt u de vrijheid een passende keuze te maken van leverancier en de afwerking.

De prefab woning biedt een duurzame en comfortabele plek voor de bewoners. Bij Freco Huis zorgen wij ervoor dat het eindresultaat naar uw wensen wordt uitgevoerd voor langdurig woongemak.

 

Wilt u meer informatie over de prefab houtskeletbouw mogelijkheden van Freco Huis? Neem dan vrijblijvend met ons contact op of vraag de brochure aan.  

Meer weten over onze woningen?

Vraag onze brochure aan of neem vrijblijvend contact op: T (0224) 59 16 19 Brochure aanvragen