Renovatie woning en nieuwbouw kapberg

'Alleen de voorgevel is blijven staan.'

Een woning met gerestaureerde monumentale voorgevel, de gehele nieuwbouw in de stijl van het voormalige voorhuis met de daarbij horende specifieke details en materialen. Aan de achterzijde is de woning uitgebreid met kapberg, veranda en geïntegreerde tuin afscheiding.

Historische grond, want in de dorpskern van Warmenhuizen stont voorheen op de plek van deze nieuwe woning de bakkerij van het dorp. Hiervan is de herkenbare voorgevel, waar vroeger de broden de deur uitgingen nog zichtbaar. De voorgevel van deze woning was namelijk van monumentale waarde en moest gespaard blijven. Een uitdaging die Freco Huis graag aanging. 

Achter de voorgevel van deze woning is alles nieuw gebouwd, maar wel in authentieke sferen. De architect Jan Kramer is in de arm genomen om een goed plan te bedenken voor de invulling hiervan. Toen is het ontwerp ontstaan van de woning die er nu is gebouwd. Prachtige authentieke details, getimmerde goten en natuurlijk de kapberg, kaakberg of hooiberg zoals deze ook wel genoemd wordt. 

Tussen het woonhuis en de kapberg is een verbinding gevormd waar de huidige keuken is gesitueerd. Deze aanbouw is voorzien van een zinken dak, dat past bij de authentieke uitstraling van de gebouwen. De draagconstructie van dit bijgebouw is volledig uitgevoerd in frans eiken, wat zichtbaar is verwerkt in het klasssieke interieur. Eiken is niet alleen in de constructie gebruikt, het houtsoort komt ook terug in de klassieke trap en verschillende kastdeuren van het woonhuis. 

De kapberg is uitgevoerd met een houten gevel. Zwarte potdekseldelen passen bij het historische karakter van de woning. De goten van de hooiberg zijn volledig in hout uitgewerkt, zelfs de sierlijke gootklossen zijn hierin uitgevoerd. De kozijnen van de kapberg zijn uitgerust met roedes en luiken. 

In het ontwerp van de woning is ook een veranda opgenomen, welke esthetisch in lijn is met het volledige bouwwerk. Klassieke details zijn ook hierin opgenomen, zo is het plafond van de veranda voorzien van schrootjes welke van een hooglans laklaag zijn voorzien. Aan de achterzijde van de kavel is de bijpassende garage bebouwd, welke gekoppoeld is aan de kapberg. De garage biedt plaats voor één auto en is voorzien van een zolder voor bergruimte. 

 

 • Projectnummer:
  Oude bakkerij Warmenhuizen
 • Bruto inhoud:
  935 m³
 • Oppervlakte:
  300 m²
 • Aantal slaapkamers:
  3 stuks
 • Aantal badkamers:
  1 stuk
 • Architect:
  Architectenburo Jan Kramer

Meer weten over onze woningen?

Vraag onze brochure aan of neem vrijblijvend contact op: T (0224) 59 16 19 Brochure aanvragen